Posted by: syamsalleh | February 11, 2009

Jika Wanita Umpama Ikan

Saya menerima email ini dari seorang rakan…Kelakar sangat…
 
Jika Wanita diumpamakan Ikan, kategori ikan apakah yang jadi favorite anda?

IKAN SALMON
Bentuknya OK, indah, dagingnya pink muda dan enak dimakan.
Tapi sayangnya mahal, soalnya masih boleh diimport. Sesuai… ada nilai, ada kualiti….
INI WANITA BERKERJAYA…..


IKAN ARWANA
Kalau yang ini kalau di aquarium memperlihatkan kesombongan dan keangkuhan kerana tau tubuhnya indah, langkahnya lemah gemalai dan memancing mata.. nakal melihatnya di manapun dia bergaya…..
So pasti harganya mahal kalau ingin memilikinya….
INI PERAGAWATI
, CELEBRITY or keatas……..


IKAN MAS KOKI
ini jenis ikan lumayan mahal, indah bentuknya, warnanya, dan lenggak- lenggoknya.
Sayangnya hanya boleh dilihat, dikagumi, tak boleh dimakan, kerana termasuk kategori ikan hiasan…..
INI BINI ORANG…….


IKAN BANDARAYA
Jenis ini murah dan selalu menempel di kaca aquarium.
Kalau sudah menempel, susah sgt nk lepaskannya…. macam gam…
INI AWEK ALIM, ANAK USTAZ nii…….


IKAN KELI
Kalo yang ini harganya murah, bisa dimakan dimana saja.
Banyak dijual di tepi jalan, harus hati-hati
INI AWEK TEPI JALAN……..


IKAN BILIS
Bentuk dan rasanya gitu- gituuu… saja.
Selalu sedap dimakan kalau tidak ada sayur atau tidak ada lauk yang lain….
INI BINI SENDIRI….

 

 


Responses

  1. just curious, apasal bini sendiri ‘ikan bilis’? dah tu macam last choice bila xde sayur n lauk lain.. suppose ‘bini sendiri’ lebih respected, loved beyond everything and most needed..🙂

    • Biasalah..manusia ni mmg mcm tu…..apa yang tak dapat itulah yang diidam, yang tak jumpa itulah yang dicari….tapi tak perlu risau..hubby ko mesti sayang ko macam ikan siakap yang sedap itu…opsss…..terlebih plak expression….

  2. Huhu,.. alamak tau ni citer lawak… tapi lawak ni mendowngradekan wanita la… lagi2 yang bab bini sendiri tu huhuh sadis nyer… Wanita ditinggikan martabat bila menjadi seorang isteri, apatah lagi isteri yang solehah….

    >>>> Kalo wanita diumpamakan seperti ikan, lelaki camner pulak?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: